_______________________________________________________

Tuesday, August 23, 2011

It's Comingg

. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


OKAYY.
Berapa lama tak mengupdate blog. Sekarang dah nak habis puasa dah pun. Syawal is coming, does it mean I'm happy like,
" Hoyeahh dah nak raya la dowwh! Eksaiiiited gila nak raya ni dowwh! Nak menunjuk dekat orang baju raya aku, perlu sangat sangat ni dowwh! Mesti meriah raya tahun ni dowwh! Buat kuih raya wahh meriahnya dowwh! "
 Anything like that?
NOT AT ALL 
 ---__________________OO___________________---

Well, my typical Raya will going like this;

" Esok nak raya, malasnyaa nak siap siap kan makanan semua.. Alah Raya nanti nak pergi beraya ke mana, semua orang balik kampung -.- Alah Makk tunjukk jea lah kuih raya tu, bapak tak best Aah buat kuih sorang sorang.............. "

 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-...-..........- 
It is like that.

Right, I know, don't mention it. Poor me. What a pathetic. Right?

Memang la kan, kita sepatutnya bergembira and seksaaited dengan kedatangan bulan Syawal yg mulia ni. Tak kisah la kena penat lelah menyediakan hidangan, kotor motor buat kuih :b Suasana macam tu la yg memeriahkan lagi Raya betul tak?
Tetapi, dalam hal aku ni, aku tak excited sangat sebab most of the job aku yg kena buat sorang sorang. And finally Raya pun dekat KL jea. Nak raya apa? Kemana? Dah semua orang balik kampung aku jea kat sini haihh. Yela dah Abah tak dapat cuti nak buat macam mana? :\
Bythewayy, aku cuti raya pun kejap jea. Raya ke 4 dah kena balik Puchong. Isnin tu dah start class dah. Nak beraya pun tak sempat kemana. Heihh.

Tetapi, even my coming's Raya wouldn't be semeriah anda, anda anda dan juga anda, oh anda termasuk sekali yea ;) Namun I still grateful for could still celebrate it with my family. Abg Amal dah balik rumah, Abah pun dah boleh terima dia. Sebelum ni terfikir juga kalau raya raya but family, hmm. But Alhamdulillah now it's all fine :) Annddd, biasalah ada yg study or kerja sampai menyeberangi Laut Cina Selatan Utara, yg tak dapat menyambut Raya dengan family. Lagi kasihan kan? Tak dapat makan masakan Mak waktu raya, uishhh itu aku susah nak terima dowwh kalau jadi kat aku haha. So aku betul betul bersyukur ni aha ;)

And the best part is, my Raya this year akan bertambah seri dengan kehadiran seorang cahaya hati HAHAHA. Okay mengarut dah tu :3 Sambut Raya dengan boyfriend siapa yg tak suka ahaa. Haaa itu baru aku betul betul seksaiiitedd dowwh hahahaha :B

Okay this photo does not related to anything. err sikit la :B

Anyway, with any way you'll celebrate Eid, be grateful and appreciate everythings, and everybody arounds you. Cause you'll never know if it gonna be the last Eid with the people you loved.
So do I, I should improve my attitude to everyone :)

Till the next updates, Hoping tht the coming's Raya gives happiness to you, me, and everyone. God bless you xxx
*btw pin-up tak pic tu? hihi I kinda loveit act :3

Okethxbaibai 


1 comment:

Hunnym Syot 美智子 said...

nice pic dear! :)

http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/tidak-dan-seterusnya-tidak.html